Ga naar de inhoud

50% lagere kosten voor VvE Châtelet na onafhankelijk laadpuntenadvies

VvE Châtelet in Zeist vroeg advies over laadinfrastructuur aan een niet-onafhankelijke partij. De kostenraming viel hoog uit, waarna de VvE het onderwerp liet rusten. Toen het onderwerp later weer op de agenda kwam, werd VVE Laadloket gevraagd om een presentatie te geven op de ALV. VVE Laadloket berekende dat de aanleg van brandveilige infrastructuur de helft minder zou kosten dan in de oorspronkelijke raming.
Klantcase 16 May ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/07/michael-fousert-YhXlYJYlr3c-unsplash-scaled-1.jpg

Laadplan VvE Looiershof: grote garage, gedeeld beheer

Onder de woningen van Looiershof in Maastricht ligt een tweelaagse parkeergarage met in totaal 190 plekken, die voor de helft in handen zijn van een aparte VvE ter verhuur door de projectontwikkelaar. VvE Looiershof wilde laadinfrastructuur aanleggen en koos ervoor om dat meteen voor de gehele garage te doen.
Klantcase 23 Apr ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/Chargepoint-Europe.jpg

Zonnepanelen van de VvE: welk laadtarief?

Zonnepanelen en laadinfrastructuur: op het eerste gezicht lijkt het een heel logisch en aantrekkelijk verhaal. Gratis laden als de zon schijnt, wie wil dat nou niet? Helaas is de werkelijkheid in VvE-verband een stuk complexer. Hoe zit dat precies, en hoe komt uw VvE wél tot een eerlijk laadtarief voor iedereen?
kennisartikel 02 Apr ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/VvE-laadpunten-het-penseel.webp

Een laadplan, en dan?

VVE Laadloket begeleidt in het opstellen van een laadplan dat past bij de situatie en de behoefte van uw VvE. En wij ondersteunen in het kiezen van een leverancier. Maar als dat allemaal geregeld is, hoe gaat het dan verder? Hoe werkt de daadwerkelijke aanleg, en waar moet u rekening mee houden?
blog 29 Feb ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/Visual-Charging.jpg

Laadpalen parkeergarage VvE, verplicht mode 3 of 4 laden

Waar u in 2023 uw elektrische auto in de parkeergarage van de VvE nog mocht laden met een ‘gewone stekker’ is dit in 2024 niet meer toegestaan. Er moet er gebruik worden gemaakt van een laadpunt in de parkeergarage van de VvE die mode 3 of 4 kan laden. Hoe dit zit en wat het betekent voor VvE’s leggen we in dit blog uit.
kennisartikel 25 Jan ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/01/VVE-Laadloket-1.png

VvE De Schildersburcht Het Penseel: verborgen behoefte laadpunten

Veel belangstelling voor VvE laadpunten leek er niet te zijn onder de leden, maar met de notificatieregeling in het vooruitzicht besloot VvE De Schildersburcht Het Penseel in Ommen toch werk te maken van laadinfrastructuur. VVE Laadloket bracht advies uit en vroeg offertes op. Na een soepel traject werd de laadinfrastructuur in najaar 2023 opgeleverd – met maar liefst vijf laadpunten.
Klantcase 23 Jan ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/Visual-Charging.jpg

Subsidie laadpalen VvE

Veel VvE’s merken dat de laadbehoefte van leden toeneemt en ondernemen actie om VvE laadpunten te realiseren. Twee jaar geleden publiceerde RVO dan ook de subsidieregeling oplaadpuntenadvies VvE’s. Er is vanaf vandaag veel nieuws te melden, want de subsidie over oplaadpuntenadvies wordt verlengd.
nieuws 17 Nov ’23 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/11/Subsidienieuws.png

Webinar VvE Laadpalen

De gemeente Amsterdam is zeer actief in het ondersteunen van VvE’s bij hun verduurzaming. VvE laadpalen horen daar natuurlijk ook bij en daarom organiseerde de gemeente in samenwerking met VVE Laadloket het Webinar VvE Laadpalen.
kennisartikel 16 Nov ’23 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/11/Webinar-VvE-laadpalen.webp

VVE Laadloket partner van VvE Energie voor oplaadpuntenadvies

VvE Energie ziet de laadbehoefte groeien binnen VvE’s. In 2030 moet 25% van het Nederlandse wagenpark elektrisch rijden als de ambities van het kabinet worden waargemaakt. En dat betekent dat VvE’s ook steeds meer e-rijders krijgen die thuis willen laden. VvE’s met een eigen parkeergelegenheid hebben dus een schone taak om dit te organiseren.
nieuws 14 Nov ’23 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/11/VVE-Laadloket-partner_VvE-Energie.webp
1 2 5

Blijf op de hoogte

VVE Laadloket © 2024 alle rechten voorbehouden